Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Ook als u elders verzekerd bent.

U kunt Amare Uitvaartbegeleiding ook inschakelen als u elders een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Neem gerust contact met ons voor meer informatie. Wij staan u ook hierin bij van A tot Z en nemen uw zorgen uit handen.

Uitvaartverzekering

De meeste mensen hebben in hun leven een uitvaartverzekering afgesloten om de kosten van hun uitvaart van te betalen. Er zijn twee soorten verzekeringen om een uitvaart mee te betalen; een naturaverzekering en een kapitaalverzekering.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering verzorgt de uitvaart zoals dit in de polis genoemd staat. Als u als nabestaande extra wensen heeft (bijvoorbeeld een voorkeur voor de kleur van de rouwauto, of soort bekleding van de kist), betaalt u daar extra voor. Dit is vrijwel altijd het geval, want mensen willen graag hun persoonlijke touch meegeven aan de uitvaart. Ook de uitvaartbegeleiding van Amare is een aanvullende dienst.

Wanneer u toch zelf de uitvaart op uw eigen manier wilt verzorgen, krijgt u bij naturaverzekering een bedrag uitgekeerd. Hiervan kan (een deel van) de uitvaart van de overledene worden betaald. U heeft als nabestaande de volledige vrijheid bij het invullen van de uitvaart en de keuze van uitvaartondernemer.

Wilt u mij inschakelen om de uitvaart te begeleiden, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn in combinatie met een eventuele uitvaartverzekering van de overledene. U krijgt direct inzicht in de kosten. In veel gevallen zijn de kosten voor het inschakelen van Amara Uitvaartbegeleiding gelijk aan eventuele extra opties van de afgesloten naturaverzekering.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiervan kan de uitvaart van de overledene worden betaald.

U heeft als nabestaande de volledige vrijheid bij het invullen van de uitvaart en de keuze van uitvaartondernemer.