Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Neem de tijd om te verwerken

Verlies is ingrijpend en betekent altijd verandering. Om een verlies te verwerken, kunt u ook hulp nodig hebben. Uw leven gaat door, terwijl dat van de overledene is geëindigd. Dat is voor sommige mensen moeilijk om te accepteren. Amare biedt u een luisterend oor tijdens het regelen van de uitvaart, zodat er ook aandacht is voor uw rouwproces.

Ook na de uitvaart heb ik nog een keer contact met u om na te bespreken.

Rouwen op uw eigen manier

Iedereen rouwt anders. Net zoals u anders rouwt bij ieder sterfgeval dat u meemaakt. Emoties laten zich niet zomaar sturen en zeker niet wegstoppen. Om die reden is het goed om er open over te zijn wanneer u hulp nodig heeft bij verwerking.

Nazorg via Nunazorg

Om hulp te bieden bij zowel praktische als emotionele verwerking werken wij samen met Nunazorg.  Ongeveer 6 weken na de uitvaart nemen zij telefonisch contact met u op. Als u het fijn vindt maken zij een afspraak voor een gesprek om te inventariseren waarbij ze u kunnen helpen.

Misschien is er nog geen ruimte voor verdriet, door onrust over bijvoorbeeld de administratie of het (wegvallen van) inkomen. Dan proberen zij dit eerst samen met u op te lossen en komt het onderwerp rouw mogelijk later aan bod.

Aan de dienstverlening van Nunazorg zijn voor u geen kosten verbonden. Natuurlijk kunt u zelf ook eerder contact met hen opnemen indien u de hulp eerder kunt gebruiken.