Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Wat te doen bij overlijden

Afscheid nemen van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. U wilt graag iemand naast u hebben die een luisterend oor biedt en ervaring heeft met het begeleiden van uitvaarten op een persoonlijke manier. Dit kan de nabestaanden weer kracht geven om verder te gaan.
U kunt mij op ieder moment na een overlijden (24 uur per dag) bereiken op +31 (0)6 – 15 30 02 97 om u bij te staan. Na een overlijden thuis moet altijd eerst een arts gewaarschuwd worden. Pas als de arts geweest is mogen wij iets doen.
Uiteraard kunnen we vast wel de te nemen stappen bespreken.

Direct duidelijkheid

Tijdens het eerste gesprek help ik u om de grote lijnen van de uitvaart te plannen. Samen met u zorgen we voor duidelijkheid en beantwoorden we vragen als:

  • Welke uitvaartverzekering had de overledene?
  • Wordt het een opbaring thuis of in een uitvaartcentrum?
  • Wilde de overledene begraven of gecremeerd worden?
  • Waar en op welk tijdstip vindt de uitvaart plaats?
  • Wat komt er op de rouwkaart te staan?
  • Hoeveel gaat het kosten?

 

De daaropvolgende dagen werken we samen aan de invulling van het afscheid. Ik ondersteun u en neem de taken waar die u zelf liever niet voor uw rekening neemt.

Kosten en verzekering

Samen bekijken we ook wat de mogelijkheden zijn in combinatie met een eventuele uitvaartverzekering van de overledene. U krijgt direct inzicht in de kosten. In veel gevallen zijn de kosten voor het inschakelen van Amare Uitvaartbegeleiding gelijk aan de invulling van een uitvaart door de organisatie van de afgesloten standaard naturaverzekering.

Uiteraard zijn de kosten van de uitvaart volledig afhankelijk van uw wensen en die van de overledene. Zo speelt mee in welke krant(en) u een rouwadvertentie wilt plaatsen, hoe groot u de afscheidsceremonie wilt maken en welk soort kist u kiest. Ik adviseer u graag op basis van uw budget en wensen.

Speciale aandacht voor kinderen

Als er jonge kinderen nauw betrokken zijn bij de overledene, kijk ik samen met u hoe wij ze kunnen betrekken bij de uitvaart en het afscheid. We staan stil bij de manier waarop zij het afscheid, de opbaring en de uitvaart ervaren, om zodoende ook voor hen te proberen een waardevol afscheid te realiseren.

Wanneer kinderen overlijden

Het overlijden van een kind is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die in een mensenleven voor kunnen komen. Het moment van het afscheid moet dan ook een bijzondere herinnering worden. Hier zullen in veel gevallen meerdere gesprekken aan vooraf gaan. Hiervoor sta ik ook voor u klaar.

Het heeft de voorkeur om de uitvaart ook zoveel mogelijk in de stijl van het kind te laten plaatsvinden. Bedenkt u daarbij dat school, vriendjes of vriendinnetjes en sportclub of vereniging ook een verlies te verwerken krijgen en vaak graag actief betrokken willen worden bij de uitvaart. Ik ben ervoor om, samen met de ouders, alle wensen die mogelijk zijn te realiseren.

Dagelijks contact

Na het eerste gesprek heb ik dagelijks contact met u om zaken te bespreken en uw vragen te beantwoorden. Zo weet u altijd wat de status is en kan ik direct ergens op inspelen indien nodig.

Bij een thuisopbaring kom ik dagelijks bij u langs.