Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Cremeren

Cremeren is doorgaans goedkoper dan begraven. Als de overledene graag gecremeerd wilde worden, dan help ik u graag door het hele proces. Van het samenstellen van de afscheidsceremonie tot de crematie en de afhandeling daarvan. Over elk onderdeel overleggen we samen, zodat u het afscheid kunt samenstellen dat perfect past bij de overledene.

Een persoonlijke crematie

Ook een crematie kan helemaal worden afgestemd op de wensen van de overledene en van u als nabestaanden. U kunt het dus helemaal persoonlijk maken, bijvoorbeeld door een voordracht te doen tijdens de afscheidsdienst en muziek te draaien of te maken die de overledene mooi vond.

De afscheidsceremonie kan gehouden worden in de aula van het crematorium.
Hier zijn de voorzieningen voor het afspelen van muziek of een fotopresentatie of filmpje aanwezig.
De afscheidsdienst kan ook op een andere gewenste plek gehouden worden en daarna met een select gezelschap naar het crematorium.

Ik leg u graag de verschillende mogelijkheden uit en help u om elk onderdeel van de uitvaart op uw eigen wijze in te vullen.

As uitstrooien of bewaren

Na de crematie moet de as van de overledene minimaal 30 dagen in het crematorium blijven. Daardoor heeft u alle tijd om te bedenken of u de as (gedeeltelijk) wilt uitstrooien of toch liever in een urn of een andere tastbare herinnering wilt bewaren. Als u graag een bijzondere urn wilt, of een aandenken waarin as van de overledene wordt verwerkt, dan bied ik u diverse opties.
Deze kom ik graag met u bespreken.