Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Begraven

Is de wens van de overledene, of van u als nabestaande,  om begraven te worden, dan ga ik dat voor u organiseren.  De keuze tussen begraven of cremeren is een belangrijke keuze die al vrij snel na het overlijden gemaakt moet worden. Ik informeer u graag over de mogelijkheden die er zijn, zoals het soort kist, verschillende soorten begraafplaatsen en de ceremonie eromheen. Van A tot Z begeleid ik u voor, tijdens en na de begrafenis.

Een persoonlijke begrafenis

Na de afscheidsbijeenkomst zijn er verschillende mogelijkheden om op de begraafplaats afscheid te nemen van de overledene (bijvoorbeeld een select gezelschap, of met alle aanwezigen bij de afscheidsbijeenkomst). Ook over de inhoud van de ceremonie kan ik u adviseren en deze ook helemaal begeleiden. Zo kunnen familie en vrienden bijvoorbeeld de overledene dragen om de uitvaart nog persoonlijker te maken, wie gaat er spreken en welke muziek zal er klinken.

Natuurbegrafenis

Naast een begrafenis op een reguliere begraafplaats kan ik ook een natuurbegrafenis voor u verzorgen. Hierbij krijgt de overledene een laatste rustplaats dat midden in de natuur ligt. Op een plek die bij u of uw dierbare past. U kunt zelf een plek uitzoeken, bijvoorbeeld bij het water of aan de rand van het bos of het bloemenveld. Deze plaats kunt u, afhankelijk van de natuurbegraafplaats, voor 50 jaar of eeuwigdurend reserveren. Aangezien alles hier op natuurlijke wijze gebeurt, worden er geen grafstenen geplaatst, maar een boomschijf met inscriptie. Er is vaak ook de mogelijkheid om een boompje te plaatsen op het graf.