Een uitvaart zoals u het wilt, uitvaartbegeleiding in de Nederlandse en Vlaamse Kempen

Neem de tijd om te verwerken

Verlies is ingrijpend en betekent altijd verandering. Om een verlies te verwerken, kunt u ook hulp nodig hebben. Uw leven gaat door, terwijl dat van de overledene is geëindigd. Dat is voor sommige mensen moeilijk om te accepteren en daarmee om te gaan. Amare biedt u een luisterend oor tijdens het regelen van de uitvaart, zodat er ook aandacht is voor uw rouwproces.

Ook na de uitvaart heb ik nog een keer contact met u. We bespreken dan de dagen rondom de uitvaart en of alles naar wens verlopen is. Ook breng ik dan de definitieve factuur mee. U heeft van mij in de eerste dagen na het overlijden al een voorlopige kostenbegroting ontvangen, zo komt u niet voor verrassingen te staan.
Het plaatsen van een dankadvertentie, versturen van bedankkaartjes, de eventuele asbestemming of keuze voor een grafmonument kunnen we dan ook bespreken.

Rouwen op uw eigen manier

Iedereen rouwt anders. Net zoals u anders rouwt bij ieder sterfgeval dat u meemaakt. Emoties laten zich niet zomaar sturen en zeker niet wegstoppen. Om die reden is het goed om er open over te zijn wanneer u hulp nodig heeft bij verwerking.

Nazorg via Nunazorg

Om hulp te bieden bij zowel praktische als emotionele verwerking werken wij samen met Nunazorg.  Ongeveer 6 weken na de uitvaart nemen zij telefonisch contact met u op. Als u het fijn vindt maken zij een afspraak voor een gesprek om te inventariseren waarbij ze u kunnen helpen.

Misschien is er nog geen ruimte voor verdriet, door onrust over bijvoorbeeld de administratie of het (wegvallen van) inkomen. Dan proberen zij dit eerst samen met u op te lossen en komt het onderwerp rouw mogelijk later aan bod.

Aan de dienstverlening van Nunazorg zijn voor u geen kosten verbonden. Natuurlijk kunt u zelf ook eerder contact met hen opnemen indien u de hulp eerder kunt gebruiken.